Ballagás, évzáró

   Elérkezett az idei tanév vége is. Már az ünnepély előtti napokban nekiláttunk a dekorálásnak.  A hetedik osztályos szülők és a kollégák közreműködésével sikerült díszbe öltöztetnünk iskolánkat. Ezúton is köszönöm nekik a rengeteg segítséget, na meg persze iskolai alapítványunknak és a diákönkormányzatnak az anyagi támo-gatását, hiszen ők finanszírozták a szükséges anyagok megvásárlását. Évzáró ünnepélyünk idén kicsit más volt, mint a korábbi években. Új igazgatónk, Robi bácsi, több új dolgot is bevezetett: lett saját csernyei suliindulónk, amit az évzárón el is énekeltünk, iskolánk zászlóját pedig ezentúl minden évben az elballagó osztályok szalagjával gazdagítjuk. Robi bácsi hosszasan sorolta az idei tanévben elért eredményeinket: ennek nagyon örültünk, hiszen jó érzés volt hallani, mennyi sikert értek el gyerekeink és kollégáink, akikre igazán büszkék lehetünk. Sok tanuló részesült könyvjutalomban kitűnő, illetve jeles eredményéért. Az ünnepély ballagási része is nagyon megható és különleges volt. Szintén újdonság volt, hogy igazgatónk egyesével búcsúzott el minden ballagó diáktól. Szerintem ez nagyon szép gesztus volt és jól kifejezte Robi bácsi közvetlenségét és szeretetét a gyerekek felé.
Az „év diákja díj” átadása minden évben izgalmas része ünnepélyünknek. Idén az, hogy Gyöngyi néni a díjazotton, Lovasi Gergőn kívül a Lovasi szülőket is felkérte a díj átvételére, különösen meghatóvá tette a pillanatot. Valóban: Gergő szorgalma, példamutató magatartása és szülei támogatása igazán dicséretre méltó, gratulálunk neki! Több nyolcadikos tanuló kapott könyvjutalmat szorgalmáért, tanulmányi- és sporteredményéért, a legaktívabb szülőknek pedig Robi bácsi virággal és Endre bácsi által tervezett és készített, iskolánkat ábrázoló hűtőmágnessel köszönte meg munkájukat. Szolga Bálint remek előadásmódjával egy alkalomhoz illő Janikovszky részlettel köszönt el a ballagóktól. Az ünnepély zárásaként végzőseink búcsúztak a „grundtól” és eresztették útjukra lufijaikat.
Jó hangulatú banketten vehettünk részt vasárnap este, a szülők sok finomsággal készültek, különleges és érzelmes szerenádot adtak a gyerekek. Kedves elballagott diákok! Búcsúztatótokban köszönetet mondtatok nekünk, tanároknak az elmúlt nyolc évért. Higgyétek el, mi is hálásak lehetünk, hogy láthattuk, hogyan váltatok pici gyerekekből kis „felnőttekké”. A sok emlék, az együtt megélt események, a ti fejlődésetek – ez ad nekünk erőt és hitet a további munkánkhoz. Reméljük, hogy középiskolátokban jó eredményeket értek el és megtaláljátok a számításotokat! A nyári szünetre minden diáknak és kollégának jó pihenést kívánok! 32 tanulónk már biztosan nagyon várja a szepezdi táborozást. Idén is vannak közöttük, akik támogatással nyaralhatnak, az iskolai alapítvány és egy bakonycsernyei lakos felajánlásának köszönhetően. Hét önkéntes, középiskolás diák (többségében volt diákunk) segíti majd a táboroztató kollégák (Tibor bácsi, Éva néni, Erika néni és Zsanett néni) munkáját.
Jó időt és sok élményt kívánunk a táborozóknak!

Hatvani Andrea

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.